domingo, 22 de setembro de 2013

Jeremia 18 - De KLEI IN DE HANDEN VAN DE POTTERJeremia 18:01 6
1 . Het woord des HEEREN , dat tot Jeremia kwam , zeggende:
2 . Sta op , en ga naar het huis des pottenbakkers , en aldaar zal Ik u Mijn woorden doen horen .
3 . En ik ging naar het huis des pottenbakkers , en zie , hij deed zijn werk op de wielen ,
4 . En het vat, dat hij maakte van klei werd gebroken in de hand des pottenbakkers , heeft het opnieuw te doen een ander vat , als goed tot de pottenbakkers te maken leek .
5 . Toen kwam het woord van de HEERE, zeggende:
6 . Kan ik niet doen, gelijk deze pottenbakker , o huis Israëls ? Zegt de HEERE . Zie, als leem in de hand des pottenbakkers , alzo zijt gijlieden in Mijn hand , o huis Israëls .

Priester Antonio Almeida - Jeremia 18:1-6
INTRODUCTIE
Dit is een van de mooiste berichten die Jehovah brengt een van zijn profeten moeten worden genomen om alle mensen . En er naar te kijken zie ik Gods zorg als de persoon van de man die niets meer is dan klei , omdat " primori " We moeten begrijpen dat er drie soorten van de taal moet beheersen om een grotere intellectuele opvatting van de berichten in bíbliasagrada hebben en zij zijn de literaire taal , figuratieve taal , en taal .
In deze post zullen we zien hoe men geboren een echte vaas , want niemand kan ontkennen dat er slechts een pottenbakker die beheersing van echte techniek om een vaas te maken heeft , maar geen ene vat , maar een stevig schip dat de stormen van het leven ondersteunt .
Bij deze woorden wil ik u om uw hart te openen en liet zich door het lezen Potter worden aangeraakt , want alleen Hij kan je een nieuwe persoon te maken .
Maar voor die geboren worden een echte nieuwe vaartuig moet rekening houden met de vier stappen van de pottenbakker we weten dat Hij , Jahweh , de Heer der heren , de Koning der koningen .
STAP 1
SCHEIDING VAN KLEI
U mag niet weten , maar er zijn ongeveer tweehonderd soorten klei aanwezig in de natuur . Verschillende soorten klei , wat sterker , wat minder , wat lichtere en anderen donkerder , wat meer links en andere banden zonder of met minder , en dus de echte pottenbakker je moet gaan naar de plek waar de klei en klei wordt niet gekocht bij de supermarkt of apotheek , en veel minder in een supermarkt langs de weg . Klei is in de modder , in de bossen van de stad , weg van de gezellige maatschappij , de plek is goed binnen het slib . Als u denkt dat een beetje zult u zien dat de klei heeft een zeer sterke geur , en is niet een heerlijke geur , of dat wil zeggen , ze ruiken goed , maar alleen de pottenbakker heeft de mogelijkheid om te zien in een veel modder in het midden van de modder .
En daar gaat de pottenbakker , zijn naam JEHOVAH , ging op zoek naar een klei die een goede pot en bodem slib maakt zag geen kleur en geen geur een veel modder lelijke en stinkende , het was u en mij , dan de pottenbakker stak zijn hand uit en nam de klei .
Ongeacht wat je smurrie kwam het belangrijkste is dat de Here God u en kijken naar je alsof de ogen van een pottenbakker gescheiden , zag iets in zijn hart die hem trok en maakte hem een veel modder slib trekken beginnen te denken mooie vaas die je zou doen . Alegre Jubile je hart en met emotie , omdat Hij koos jou . Accepteer geen woorden die anderen proberen je recht , je bent God uitverkoren , en dat niemand kan ontkennen , voor elk schip komt alleen als de klei pot .
STAP 2
Het kneden KLEI
Nou, na het scheiden van de klei en modder hebben gedacht dat hij prachtige vaas zou geven , zodat de pottenbakker de klei zal passeren door enkele essentiële diensten , of als ze niet zo de klei kon een goed verhaal nooit in die pot en pot slecht breekt niet is pure leugen van de duivel, die geen wc pauzes goed .
Nou , nu dat de pottenbakker heeft de klei , het begint het proces , en het eerste proces is het kneden van de klei , maar de klei moet worden gekneed door de pottenbakker ? Ik zal het uitleggen . Toen de klei uit de modder het nog draagt ​​enkele onzuiverheden , vuil , moet worden verwijderd , en alleen dan kan de pottenbakker verwijdert ze door kneden .
Daarom zie ik veel mensen vallen in de goot . Het is niet om ze te laten de pottenbakker amassarem en verwijder al het vuil , omdat het proces van kneden pijn doet , is niet gemakkelijk , maar is nodig omdat we onzuiverheden die verwijderd moet worden , zoals haat , wrok , ijdelheid , trots , lusten , verslavingen , omdat deze dingen zelfs een vaas die niet kan nemen .
Jehovah laat je je handen en dan zul je zien dat je leven nog dingen die moeten worden verwijderd voor u om gemeenschap met de pottenbakker hebben , en dus de zeer pottenbakker storting in je het vertrouwen dat je een echt goede pot zal maken .
STAP 3
CAST VAN KLEI
Na afscheiden van de klei , waarbij het ​​slib vies en stinkend, en na het proces van kneden de klei wist de slechte dingen , begint de pottenbakker de klei vormen . Vervolgens zet de pottenbakker op het wiel en het wiel begint te draaien , en met zijn handen zal hij knijpen en gieten , persen en gieten , en de klei zal beginnen te vormen .
Dit is ook een pijnlijk proces , want alles lijkt ons leven draait , werden we eerst in de war , alles draait , en twijfels beginnen te ontstaan ​​, maar niemand zei dat het makkelijk om een gelovige te zijn !
Eerst de pottenbakker begint van binnen naar buiten , en hun handen zullen bij het vormen in de bijbel zegt dat de mond spreekt wat het hart is vol , dat is waarom hij zag van binnen naar buiten , knijpen en knijpen , zodat de rest van misvormingen zijn weg te gaan , en op hetzelfde ogenblik dat vormen erin vormgeeft uit en dan ook nog dit pijnlijke proces van het schip krijgt zijn vorm en de ogen van de pottenbakker schip is nu bijna klaar . Soms denken we dat we klaar zijn , maar a'o Potter doet ons denken aan het laatste proces .
STAP 4
DE OVEN VAN BRAND
We kregen op het laatste proces , dit proces is vuur . Na alles wat we hebben hierboven gezien , nu de pottenbakker bereidt zorgvuldig de oven van het vuur , dan neemt de pot en zet in de oven , dat reeds was verlicht en dichtbij de oven verlaten van de pot daar voor ongeveer vierentwintig uur .
Dit is niet schitterend . Ik weet dat overbodig lijkt , maar het vuur neemt afstand van de stank en de hitte van de oven ook het zuiveringsproces te sluiten , als met het goud , omdat we weten hoeveel goud is in de grotere brand is wat wij noemen " karaat . "
Het vuur hoeft niet door de beproeving , de strijd , ontberingen zoals velen denken , maar de Bijbel zegt dat wanneer de drie jonge mannen in het vuur geworpen werden , liepen ze , dan vrees niet .
Maar het vuur dat we moeten vertrekken wordt genomen door de pottenbakker is het vuur van de Heilige Geest , dit is het vuur dat iedere gelovige moet hebben in je leven . Vandaag spreken we van aanbidding was pure vuur , de voorganger is puur vuur , maar de echte brand pottenbakker niet waar of rechtvaardige, duurzame en is gewenst omdat het vuur van de pottenbakker bereidt ons voor op alles .
Na het verlaten van het schip op het juiste moment in de oven , de pottenbakker rond en verwijder de pot uit de oven , en nu hij ziet dat het glas is stevig en niet meer heeft die geur , en heeft veel minder onzuiverheden . Nu de pottenbakker kijkt naar zijn meesterwerk en is blij omdat het vat ging door alle processen en won en is echt een nieuwe pot . Zo wordt geboren een vaas .
CONCLUSIE
Wij hebben vele functies binnen de kerk , willen we in de preekstoel , willen we iets in ons leven , maar willen niet te gaan door de processen die ons zal leiden tot iemand bereid is om de taak uit te voeren zijn, omdat zonder het gaan door het proces van de geboorte van een vaas , je nooit in staat zijn om iets te doen in het huis des pottenbakkers .
Laat de pottenbakker je pakken , je aanraken , nemen u mee naar het vuur en te zien hoe geweldig het leven is om te dienen als een vat ter ere, en niet te onteren . Misschien kunnen we nu begrijpen waarom velen vallen in het leven .

Google+ Followers

Seguidores